Militargranne orienteringslapere?

Militæret har mange sider, noe de så absolutt viser i http://www.moc2010.no/, som er et orienteringsløp for militært personell. Dette er en ny måte å se på de grønnkledde. For det er, overraskende nok, ikke snakk om bomber og granater i denne konkurransen. Her er det kun snakk om å overliste hverandre og ikke minst, ren utholdenhet og styrke.

Selve løpet er lagt opp som et tøft orienteringsløp, hvor styrke og hurtighet belønnes. Det er svært mange nasjoner representert, noe som gir mange muligheter for å måle styrke på fredelig vis.

Løpet av konkurransen

Det er ikke dermed sagt at deltakerne ikke kikker på hverandre i løpet av konkurransen. De følger godt med for å se hva de andre nasjonene kan og ikke minst, kvaliteten på deres soldater. Når det er sagt så er det ingen indikasjoner som tilsier at noen har brukt denne kunnskapen til noe annet enn å sikre litt mer målrettet trening frem mot neste konkurranse. Og uansett hvordan man snur og vender på det, så er det viktig å kunne tilby fredelige måter å måle krefter. I tillegg er det viktig å tilby en arena hvor man kan bryne seg mot og opprette kontakter med mennesker som har samme jobb.

Leave a Reply